OVER ONS

discovloer_Harmen

Als DJ treed ik regelmatig op op 70’/ 80’ jaren swingavonden. Daarvoor ben ik eens op zoek gegaan naar zo’n verlichte disco dansvloer, om te huren voor een avondje. De vloeren die ik vond, vond ik ontzettend duur voor een avondje! Ook moest deze vloer vaak per se door het bedrijf zelf opgebouwd en afgebroken worden. Nog eens extra kosten dus. Ook waren de specificaties erg hoog. Er moest bijvoorbeeld per se krachtstroom aanwezig zijn om de vloer aan te sluiten. En omdat er gebruik wordt gemaakt van lampen die onder tegen dikke glazen tegels aanschijnen, was deze vloer ruim 15 cm hoog! Erg gevaarlijk dus voor iemand die zich tijdens het dansen verstapt en er af valt. Weer een nadeel van deze professionele vloeren!

Zodoende kwam ik op het idee om zelf zo’n verlichte dansvloer te bouwen. Een dansvloer die voor iedereen gemakelijk te huren en zelf neer te leggen is. Plug&Play dus! En om hem laag aan de grond te houden én niet teveel stroom te laten trekken, kwam ik op het volgende idee:

Een dansvloer van gekleurde LICHTSLANGEN, afgedekt met plexiglas

Het ziet er dan wel iets anders uit als in de film Saturday Night Fever, maar het effect is zeker net zo gaaf, al dan niet leuker!! Zie de foto’s op deze site, en oordeel zelf!

Dus vanaf nu kan iedereen de disco sfeer uit de jaren 70 dichterbij halen. Denk maar eens aan bruiloften, themafeesten, familiefeesten, tuinfeestjes, schoolfeesten, themafeesten in café’s, modeshows (catwalk), verjaardagen, en ga zo maar door…!

Comments are closed